Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Transplantační centrum FN Ostrava uspořádalo Kurz komunikace při sdělování nepříznivé zprávy

14. května 2024, 19:53

Transplantační centrum FN Ostrava uspořádalo pro lékaře z nemocnic v Moravskoslezském kraji workshop, jak komunikovat s příbuznými pacientů, kteří jsou potenciálními dárci orgánů. Celodenní program připravily Lékařky z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FNO a LF OU (KARIM), které jsou součástí konziliárního týmu paliativní péče.

NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

14. května 2024, 18:45

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

14. května 2024, 13:35

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

13. května 2024, 9:33

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

10. května 2024, 11:51

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Prázdniny ve Velkých Karlovicích opět zakončí Týden kultury, výtěžek pomůže místní rodině

10. května 2024, 11:48

VELKÉ KARLOVICE – Konec letních prázdnin ve Velkých Karlovicích letos opět zpestří tradiční Týden kultury na Valašsku. Osmý ročník charitativního divadelního festivalu se uskuteční 21. až 27. srpna a nabídne návštěvníkům nejen devět představení v cirkusovém šapitó, ale i podvečery s živou hudbou nebo zábavný Rodinný den.

Oddělení zubního lékařství FN Ostrava posílí lékařka, která se bude věnovat převážně dětem

10. května 2024, 11:46

Lékařský tým Oddělení zubního lékařství FN Ostrava se rozrůstá. Nově v jeho řadách působí také MUDr. Zuzana Gombíková, která každé úterý a středu bude ošetřovat převážně děti ve věku 0 až 18 let.

Dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku se dynamicky proměňuje

10. května 2024, 11:35

Dětské oddělení frýdecko-místecké nemocnice prošlo v poslední době nemalými změnami. Kromě potřebné rekonstrukce a nové výmalby došlo ke změně ve vedení. Do funkce primářky dětského oddělení byla jmenována Doc. MUDr. Eva Klásková, Ph.D.

NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

10. května 2024, 10:44

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

7. května 2024, 13:24

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

Více