Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

MŠ Barevný svět ve Frýdku-Místku zapojila rodiče do života ve školce

Frýdek-Místek |

Mateřská škola Barevný svět ve Frýdku-Místku se zapojila do inovativního vzdělávání. V rámci toho se tady zaměřili na propojení školky a rodiny. Pravidelně tak zapojovali rodiče do dění ve školce a zároveň spolu vymýšleli různé společné aktivity. Všichni si projekt velmi chválí a školka v něm chce dál pokračovat.

Všichni za jeden provaz. To je název projektu, který si vytvořila jedna ze tříd Mateřské školky Barevný svět v rámci inovativního vzdělávání. Cílem bylo pravidelně zapojovat rodiče do dění ve školce.

Mária Steculová, učitelka MŠ Barevný svět: "V rámci naší třídy jsme se rozhodli zaměřit na spolupráci s rodiči. Na spolupráci školky a rodiny jako takové. Stmelit ty vztahy a podpořit rozvoj dětí už od útlého věku. Scházeli jsme se jednou měsíčně. S rodiči v odpoledních hodinách, kdy jsme rodičům ukazovali, jak pracujeme s dětmi. Děti se měly možnost vyjádřit. Rodiče měli možnost pozorovat své dítě třeba v souvislosti s jinými dětmi. Vidět, co zvládá, v čem má rezervy, v čem by se ještě dalo zapracovat."

Škola rodiče učila, jak mohou s dětmi relaxovat nebo jak pochopit jejich smýšlení a chování.

Anketa rodiče: 1.) "Bylo to super, vždycky to bylo fajn. Věnovali jsme se těm dětem. Vždycky byla nějaká akce, nějaké téma a bylo to fakt výborné. Za naši rodinu jsme si nenechali nic ujít, ani jednu akci. Protože jde o naše dítě a paní učitelky fakt jsou skvělé a výborné. A opravdu každé odpoledne bylo něčím zvláštní a bylo to fakt opravdu super. Bylo to jako mezi přáteli, a ne ve školce." 
Anketa rodiče: 2.) "Ten projekt mi ukázal, jak se dá krásně potkávat odpoledne ve volném čase v příjemném prostředí, kdy připravovali pro děti různé aktivity společně s rodiči. Naposledy, co si pamatuju, tak jsme grilovali venku nebo opékali a děti běhaly po zahradě, která je tady velká, takže všecko dobré, super."
Anketa rodiče 3.) "Hodnotím to jako úžasnou věc, protože nás to opravdu, i rodiče, opravdu moc stmelilo, i s učitelkami jsme navázali úplně jiný vztah, kontakt, bylo to úplně úžasné. Učitelky jsou prostě, snad nejlepší, co znám, opravdu."
Mária Steculová, učitelka MŠ Barevný svět: "Projekt hodnotím velice kladně. Mám pocit, že se konečně podařilo stmelit opravdu rodinu a školku dohromady, že nejsme dva oddělené subjekty. Když chceme děti vychovávat spolu, tak jak to je nastaveno. A chceme, aby ta výchova měla nějaký smysl, někam vedla, tak musíme spolupracovat a musíme jít stejně na to dítě. Tak, aby dítě bylo spokojeno, rodič, i my."

Mateřská školka Barevný svět má tři budovy s osmi třídami. Zajímavostí je, že čtvrtinu pedagogů tvoří učitelé. V projektu inovativního vzdělávání chce školka dál pokračovat.

Nahlásit chybu


K tématu

O děti se zdravotními problémy pečuje unikátní školka ve Frýdku-Místku už 30 let

8. června 2023 14:14 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Mateřská školka se zdravotnickou péčí ve Frýdku-Místku letos slaví 30 let. Starají se tady o děti různě imunitně oslabené, alergiky, děti s diabetem a další. Za celou dobu fungováním prošlo zařízením na 2 000 dětí. Koncept propojení školky a zdravotnického stacionáře je v České republice ojedinělý.

Mateřská školka Barevný svět ve Frýdku-Místku pasovala děti na školáky

22. června 2023 16:04 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Po prázdninách půjdou do prvních tříd, a tak jim ve školce připravili loučení ve velkém stylu. Mateřská škola Barevný svět ve Frýdku-Místku zorganizovala pasování na školáky. Akci přihlíželi rodiče a děti dostaly na cestu také plno dárků.

Učitelé ze základních škol se školí pro projekt Frýdek-Místek ve 3D realitě

9. října 2023 11:20 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek ve 3D realitě. To je název projektu, v rámci kterého by měly získat základní školy ve městě dotaci 35 milionů korun na moderní vybavení IT učeben. Učitelé se už na práci s tímto vybavením připravují. Absolvují totiž školení u středoškolských kolegů.


V Karviné otevřeli nové dopravní hřiště, sloužit bude školám i veřejnosti

Nové dětské dopravní hřiště bylo slavnostně otevřeno. Děti tady najdou vše, co potřebují k získání praktických dovedností a znalostí týkající se bezpečnosti v silničním provozu. V reportáži se dozvíte podrobnosti k jeho užívání veřejností.

Městská policie ocenila své nejlepší a věrné pracovníky za rok 2023

Městská policie ocenila své pracovníky za věrnou službu, tedy ty, kteří v uniformě se znakem Nového Jičína strávili 20, 25 a 30 let. Současně vyhlásila nejlepší zaměstnance za rok 2023.

V Ostravě-Porubě vykvete 14 květinových luk. Novinkou jsou louky na Hl. třídě a u Oblouku

31. května 2024 15:22 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě začal výsev květinových luk. První z nich Poruba vysela už v roce 2021 na Francouzské ulici a okamžitě se stala fenoménem. Od té doby jich každým rokem přibývá.

Hravá angličtina otestovala žáky dvanácti základních škol

31. května 2024 16:55 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Rekordní počet dvanácti škol se zapojil do letošního ročníku soutěže v anglickém jazyce, kterou pořádá Základní škola Butovická. Jazykové znalosti v ní žáci prověřují zábavnou formou, včetně různých kvízů a křížovek.

MP v Havířově uspořádala pro děti Den otevřených dveří, připojily se ostatní složky IZS

31. května 2024 14:20 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Městská policie v Havířově ve spolupráci s profesionálními hasiči a státní policií připravila ke Dni dětí tradiční Den otevřených dveří. Ten však trval po celé tři dny, během kterého areál navštívilo přes tisíc dětí.

Centrum Ostravy trápí vandalové. Ničí herní prvky, lavičky i zeleň

Centrální ostravský obvod stále řeší problémy s vandalismem. Bezohlední lidé si za svůj cíl vybírají dokonce i dětská hřiště, kde nedávno založili požár a poškodili tak unikátní herní prvek. Obvod pak musí investovat úsilí i peníze do oprav.

Fyziku pomohly školákům z Frýdlantu lépe pochopit nejrůznější názorné pokusy

Místo klasického vyučování se žáci ZŠ T.G.M. ve Frýdlantě nad Ostravicí učili fyziku pomocí nejrůznějších pokusů. Do školy jim je přijeli ukázat členové Úžasného divadla fyziky z Brna. Pokusy byly různě obtížné podle věku a znalostí školáků.

Výstavba bytových jednotek pro seniory v Horní Suché značně pokročila

31. května 2024 10:54 | Horní Suchá | Bára Kelnerová | Miniexpres Horní Suché

Radnice v Horní Suché staví pro seniory tři rodinné domy, ve kterých bude dvanáct bezbariérových bytových jednotek. Projekt počítá s příjezdovou cestou, s místy pro parkování i s malými zahrádkami.

V Opavě pokračuje rekonstrukce zimního stadionu. Ocelovou konstrukci znovu prověří statik

31. května 2024 10:13 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Rekonstrukce zimního stadionu v Opavě pokračuje podle původního harmonogramu. Začala loni v květnu a skončit by měla v druhé polovině příštího roku, kdy se do moderní haly vrátí sportovci z náhradní ledové plochy v Městských sadech.

Primátor Ostravy pekl s náměstky bábovky. Akce "Dík náhradním rodinám" se koná po celé zemi

31. května 2024 9:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava se připojila k celostátní výzvě na podporu pěstounství "Dík náhradním rodinám." Primátor města Jan Dohnal proto se svými náměstky pekl bábovky a na to, aby se nepřipálily dohlížel známý šéfkuchař David Valíček.

Mladí házenkáři SKP Frýdek-Místek vybojovali v žákovské soutěži bronz

Mladí házenkáři SPK Frýdek-Místek letos zaznamenali velký sportovní úspěch. Starší žáci po sedmi letech vybojovali v celostátní žákovské lize 3. místo. Bronzové medaile jim osobně předal primátor města přímo na magistrátu.

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek přivezly medaile z Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek mají za sebou účast na Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Početná výprava bojovala v téměř všech kategoriích, a nakonec vybojovala několik stříbrných i bronzových medailí.

Frýdek-Místek ocenil účastníky výzvy 10 000 kroků, jednotlivci ušli i přes 900 kilometrů

Mají rádi chůzi, proto se zapojili do výzvy 10 000 kroků. Ty nejlepší jednotlivce i týmy nyní ocenil Frýdek-Místek. V dubnové ti nejlepší nachodili v dubnové výzvě přes 900 kilometrů. Cílem akce je vrátit chůzi do běžného života a udělat něco pro své zdraví.

Ke stovce mají hasiči v Čeladné opravenou zbrojnici, časem bude i zbrusu nová budova

30. května 2024 11:50 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. Oslava se bude konat v červnu. Dárek, opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice, už převzali.

Ve Frýdku-Místku hořela střecha rodinného domu. Hasiči uchránili majetek za 4 miliony

29. května 2024 10:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce po poledni u požáru střechy rodinného domu ve Frýdku-Místku. Plameny hasiči krotili 40 minut a další půl hodinu požár likvidovali. Kvalitním a bleskovým zásahem uchránili majetek za 4 miliony korun. Celková škoda je tak zhruba 150 tisíc.

Čeladenští hasiči dostali ke stovce opravenou zbrojnici, oslava bude v červnu

29. května 2024 7:54 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. I když se hlavní oslavy uskuteční v červnu, dopředu už si mohli převzít dárek - opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice.

MŠ Barevný svět ve Frýdku-Místku zapojila rodiče do života ve školce
Vydáno 10. července 2023 14:56, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Mateřská škola Barevný svět ve Frýdku-Místku se zapojila do inovativního vzdělávání. V rámci toho se tady zaměřili na propojení školky a rodiny. Pravidelně tak zapojovali rodiče do dění ve školce a zároveň spolu vymýšleli různé společné aktivity. Všichni si projekt velmi chválí a školka v něm chce dál pokračovat.

Všichni za jeden provaz. To je název projektu, který si vytvořila jedna ze tříd Mateřské školky Barevný svět v rámci inovativního vzdělávání. Cílem bylo pravidelně zapojovat rodiče do dění ve školce.

Mária Steculová, učitelka MŠ Barevný svět: "V rámci naší třídy jsme se rozhodli zaměřit na spolupráci s rodiči. Na spolupráci školky a rodiny jako takové. Stmelit ty vztahy a podpořit rozvoj dětí už od útlého věku. Scházeli jsme se jednou měsíčně. S rodiči v odpoledních hodinách, kdy jsme rodičům ukazovali, jak pracujeme s dětmi. Děti se měly možnost vyjádřit. Rodiče měli možnost pozorovat své dítě třeba v souvislosti s jinými dětmi. Vidět, co zvládá, v čem má rezervy, v čem by se ještě dalo zapracovat."

Škola rodiče učila, jak mohou s dětmi relaxovat nebo jak pochopit jejich smýšlení a chování.

Anketa rodiče: 1.) "Bylo to super, vždycky to bylo fajn. Věnovali jsme se těm dětem. Vždycky byla nějaká akce, nějaké téma a bylo to fakt výborné. Za naši rodinu jsme si nenechali nic ujít, ani jednu akci. Protože jde o naše dítě a paní učitelky fakt jsou skvělé a výborné. A opravdu každé odpoledne bylo něčím zvláštní a bylo to fakt opravdu super. Bylo to jako mezi přáteli, a ne ve školce." 
Anketa rodiče: 2.) "Ten projekt mi ukázal, jak se dá krásně potkávat odpoledne ve volném čase v příjemném prostředí, kdy připravovali pro děti různé aktivity společně s rodiči. Naposledy, co si pamatuju, tak jsme grilovali venku nebo opékali a děti běhaly po zahradě, která je tady velká, takže všecko dobré, super."
Anketa rodiče 3.) "Hodnotím to jako úžasnou věc, protože nás to opravdu, i rodiče, opravdu moc stmelilo, i s učitelkami jsme navázali úplně jiný vztah, kontakt, bylo to úplně úžasné. Učitelky jsou prostě, snad nejlepší, co znám, opravdu."
Mária Steculová, učitelka MŠ Barevný svět: "Projekt hodnotím velice kladně. Mám pocit, že se konečně podařilo stmelit opravdu rodinu a školku dohromady, že nejsme dva oddělené subjekty. Když chceme děti vychovávat spolu, tak jak to je nastaveno. A chceme, aby ta výchova měla nějaký smysl, někam vedla, tak musíme spolupracovat a musíme jít stejně na to dítě. Tak, aby dítě bylo spokojeno, rodič, i my."

Mateřská školka Barevný svět má tři budovy s osmi třídami. Zajímavostí je, že čtvrtinu pedagogů tvoří učitelé. V projektu inovativního vzdělávání chce školka dál pokračovat.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038137/ms-barevny-svet-ve-frydkumistku-zapojila-rodice-do-zivota-ve-skolce