Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

Dnes 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Na Mariánské náměstí se slétly čarodějnice, skřeti, kouzelníci a další nadpřirozené bytosti

Mariánské náměstí zaplnili čarodějnice, čarodějové, skřeti, kouzelníci a jiné nadpřirozené bytosti. Sešli se tady na tradičním sletu čarodějnic.

Léta čekání končí. Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

2. května 2024 14:09 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

První firma vysadila spolu s vedením Opavy strom k 800. výročí města

2. května 2024 13:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava má letos v plánu vysadit 800 stromů k 800. výročí založení města. Do výsadby se mohou zapojit úplně všichni. A to jak obyvatelé města, tak různé spolky a organizace a také firmy.

Porubou na kolečkách začala sezóna inline bruslení. Jezdilo se po uzavřené Hlavní třídě

Sezóna inline bruslení je tu. V Ostravě-Porubě ji zahájili tradiční akcí Poruba na kolečkách, která probíhá vždy v předvečer Porubajku, kdy se pro tento závod uzavírá Hlavní třída.

Opavská ZŠ Masarykova si připsala úspěch v soutěži First Lego League. Konkurence byla velká

1. května 2024 14:14 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Velký úspěch si připsali žáci opavské ZŠ Masarykova v celorepublikové soutěži First lego league, kde skončili na krásném osmém místě. V Robot Game se umístili ještě lépe. A to na šesté příčce.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

31. ročník Velké ceny Ostravy v plavání

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Komerční sdělení více

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Robotizace se vyplácí. OSTROJ rozšiřuje kovárenskou výrobu

Česká strojírenská společnost OSTROJ rozšiřuje produkci zápustkových výkovků pro automobilový koncern Volkswagen. Díky investici do moderní robotické kovací linky se opavské společnosti podařilo významně zvýšit produktivitu ve výrobě komponentů tažných zařízení. Tento krok umožní zvládnout zvýšený objem zakázek, výrobní tým divize Kovárna a kalírna se rozroste o 25 nových zaměstnanců.

FN Ostrava otevřela dva nové sály pro léčbu srdečních arytmií

Dva zcela nové zákrokové arytmologické sály rozšíří poskytovanou péči Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FNO a LF OU. Technologií vestavby se je podařilo vybudovat v prostorách centrálního komplementu. Stavba samotná stála 71,6 mil. korun, zdravotnická technika dalších 160,5 mil. korun.


Vítkov na Opavsku nabízí až půl milionu korun na projekty občanů. Jenže ti zatím nejeví zájem…

Ve Vítkově na Opavsku je už potřetí vyhlášen participativní rozpočet, díky němuž mohou občané města realizovat své projekty. Na ty radnice letos uvolnila 500 tisíc korun. Návrhy v hodnotě od 20 tisíc do půl milionu korun mohou občané Vítkova podat do konce srpna, zatím se však, stejně jako loni, nikdo nepřihlásil. Projekty, které budou financovány z rozpočtu města, musejí být hotovy do konce listopadu 2025.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava se rodí „Láska na první pohled“

S novým logem „Láska na první pohled“ bude ve Fakultní nemocnici Ostrava od 1. května spojováno každé dítě, které se tady narodí. Hned po příchodu na svět dostane unikátní čepičku, na cestu domů kojenecké body, a také sadu tzv. milníkových kartiček pro zaznamenávání významných okamžiků.

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.

Více