Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hosty Reprezentačního plesu Slezské Ostravy čekala v Trojhalí bohatá tombola i speciální fotokoutek

Ostrava-Slezská Ostrava |  | Slezskoostravský expres

Trojhalí Karolina se rozzářilo světly a rozeznělo hudbou. V poslední pátek před Velikonocemi zažilo už druhý ročník Reprezentačního plesu městského obvodu Slezská Ostrava. Plesem hosty provedl moderátor Petr Vondráček a k tanci hrála skupina Proxima Orchestra.

Slezská Ostrava znovu uspořádala oblíbený reprezentační ples. Hosté se stejně jako loni mohli těšit na velkolepé prostředí, dobré jídlo a pití a samozřejmě na tanec a bohatý program.

Petr Vondráček, zpěvák a moderátor: "Nás dva, pak tady máme skupinu Proxima, ti hrají skvěle, máme tady samozřejmě akrobatické vystoupení na šálách – to je hodně populární a je to atraktivní pro oko – měli jsme předtančení, no a samozřejmě o půlnoci je tombola, na tu se těší jistě všichni."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Myslím si, že nás ples je velmi pěkný, je vždycky velmi dobře připravený, děkuji všem, kteří se podíleli na jeho přípravě, a co je u nás určitě nejlepší a každoročně si to všichni pochvalují, tak to je tombola, která je velmi bohatá a je na slosovatelné vstupenky, takže opravdu máme hodně vítězů, kteří odchází se spoustou hodnotných cen."

Hodnotné ceny jsou na reprezentačním plese Slezské Ostravy už tradicí. Letošní ples ale nabídl i novinku, o kterou byl taky obrovský zájem.

obsluha fotokoutku: "Vidíme tady 360° video, je to novodobý fotokoutek, odnesete si od nás krásný zážitek a skvělé video, kde vás to natočí spolu s kamarády, máte všude kolem sebe prostor a za mě naprosto cool video na Instagram, na sociální sítě."

Pozornost upoutala i samotná hala Trojhalí Karolina, která je sice primárně určená sportu, ale městský obvod ji dokázal dobře využít i jako společenský sál.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: "Já si pamatuju, když jsme před třemi lety s paní vedoucí Neuwirtovou uvažovali, kde udělat ples pro 400 lidí a víc, a napadlo nás Trojhalí. Ryze sportovní stánek, byť s krásnou industriální tóninou, protože ten prostor je nádherný, a jsme tady letos podruhé a myslím si, že to je velmi důstojné místo pro takový ples a pro ples Slezské Ostravy jako takové."
Petr Vondráček, zpěvák a moderátor: "Je to krásné, my jsme tady samozřejmě částečně pracovně, ale i soukromě, když se máme vyjádřit, tak myslím, že můžu za nás za oba říct, že se nám tady velice líbí, zejména prostředí toho Trojhalí, to je třetí hala z těch tří, je nádherně fascinující. A organizace je skvělá, lidi vypadají báječně, smějí se, tančí, tleskají, takže má to dobrou atmosféru."

V moravskoostravském Trojhalí se slezskoostravský ples konal poprvé loni. Ve Slezské Ostravě totiž zatím neexistuje vhodný prostor. To se ale v budoucnu změní.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Ples Slezské Ostravy je tradiční akce, která se koná již řadu let. Bohužel se celé ty roky koná v exilu, nejprve v kulturním domě Michálkovice, letos již podruhé právě tady v Trojhalí na Moravské Ostravě. Slezská Ostrava totiž dosud nemá svůj kapacitní kulturní sál, kde by se ples mohl konat, což se však brzy změní, protože právě tento týden bylo předáno staveniště na nový multifunkční dům Muglinov, kde by tedy do tří let měl vzniknout právě nový kulturní sál, kam by se i slezskoostravský ples měl přesunout."
Nahlásit chybu


K tématu

Slezská Ostrava ocenila zaměstnance základních škol za celoroční práci

Ve Slezské Ostravě se letos opět sešli učitelé a další zaměstnanci základních škol. V kulturním domě v Heřmanicích jich bylo více než sto. Součástí akce bylo stejně jako loni také ocenění zaměstnanců za jejich přínos škole.

Slezská Ostrava má na rok 2024 vyrovnaný rozpočet. Na investice je plánováno 171 milionů korun

19. prosince 2023 14:15 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

Magistrát Ostravy schválil rozpočet a tak nic nebránilo tomu, aby i vedení Slezské schválilo tento nejdůležitější dokument pro příští rok. Slezská tak bude hospodařit s částkou 530 milionů korun a rozpočet je vyrovnaný. Na investice je připraveno 171 milionů korun.

Domov pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě má za sebou další úspěšný rok

19. prosince 2023 13:00 | Ostrava-město | Michal Slonina

Domov pro seniory Kamenec má za sebou další úspěšný rok. Vedení se letos povedly dvě důležité investiční akce a klientům domov opět nabídl bohatý výběr volnočasových aktivit i množství kulturního vyžití. Ředitel domova Juraj Chomič byl za dobrou práci dokonce oceněn starostou Slezské Ostravy Richardem Verešem.


V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.


Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

16. května 2024 10:57 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Jejich kapacita je dostatečná

16. května 2024 20:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Rodiče je mohli přihlásit do kterékoli školky v obvodu. Spádovou oblastí je totiž celá Poruba.

Mladí cyklisté z Ostravy se učili bezpečnému provozu a zasoutěžili si

16. května 2024 20:39 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se každoročně seznamují žáci 3. až 5. tříd základních škol z Ostravy. Vyvrcholením dopravní výuky mladých cyklistů byla soutěž, která se konala na dopravním hřišti v Hrabůvce.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

16. května 2024 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

ZŠ Bohumínská poprvé navštívili žáci z polského Těšína, školy navázaly přeshraniční spolupráci

Žáci i učitelé Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě a Szkoły Podstawowej nr 1 z polského Těšína se poprvé sešli, aby navázali přeshraniční spolupráci. Polské hosty čekalo v Ostravě tradiční přivítání chlebem se solí, ale i prohlídka školy, nebo přátelský zápas v basketbalu.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Hosty Reprezentačního plesu Slezské Ostravy čekala v Trojhalí bohatá tombola i speciální fotokoutek
Vydáno 26. března 2024 14:30, Ostrava-Slezská Ostrava, Michal Slonina
Trojhalí Karolina se rozzářilo světly a rozeznělo hudbou. V poslední pátek před Velikonocemi zažilo už druhý ročník Reprezentačního plesu městského obvodu Slezská Ostrava. Plesem hosty provedl moderátor Petr Vondráček a k tanci hrála skupina Proxima Orchestra.

Slezská Ostrava znovu uspořádala oblíbený reprezentační ples. Hosté se stejně jako loni mohli těšit na velkolepé prostředí, dobré jídlo a pití a samozřejmě na tanec a bohatý program.

Petr Vondráček, zpěvák a moderátor: "Nás dva, pak tady máme skupinu Proxima, ti hrají skvěle, máme tady samozřejmě akrobatické vystoupení na šálách – to je hodně populární a je to atraktivní pro oko – měli jsme předtančení, no a samozřejmě o půlnoci je tombola, na tu se těší jistě všichni."
Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Myslím si, že nás ples je velmi pěkný, je vždycky velmi dobře připravený, děkuji všem, kteří se podíleli na jeho přípravě, a co je u nás určitě nejlepší a každoročně si to všichni pochvalují, tak to je tombola, která je velmi bohatá a je na slosovatelné vstupenky, takže opravdu máme hodně vítězů, kteří odchází se spoustou hodnotných cen."

Hodnotné ceny jsou na reprezentačním plese Slezské Ostravy už tradicí. Letošní ples ale nabídl i novinku, o kterou byl taky obrovský zájem.

obsluha fotokoutku: "Vidíme tady 360° video, je to novodobý fotokoutek, odnesete si od nás krásný zážitek a skvělé video, kde vás to natočí spolu s kamarády, máte všude kolem sebe prostor a za mě naprosto cool video na Instagram, na sociální sítě."

Pozornost upoutala i samotná hala Trojhalí Karolina, která je sice primárně určená sportu, ale městský obvod ji dokázal dobře využít i jako společenský sál.

Roman Goryczka (OSTRAVAK), místostarosta Slezské Ostravy: "Já si pamatuju, když jsme před třemi lety s paní vedoucí Neuwirtovou uvažovali, kde udělat ples pro 400 lidí a víc, a napadlo nás Trojhalí. Ryze sportovní stánek, byť s krásnou industriální tóninou, protože ten prostor je nádherný, a jsme tady letos podruhé a myslím si, že to je velmi důstojné místo pro takový ples a pro ples Slezské Ostravy jako takové."
Petr Vondráček, zpěvák a moderátor: "Je to krásné, my jsme tady samozřejmě částečně pracovně, ale i soukromě, když se máme vyjádřit, tak myslím, že můžu za nás za oba říct, že se nám tady velice líbí, zejména prostředí toho Trojhalí, to je třetí hala z těch tří, je nádherně fascinující. A organizace je skvělá, lidi vypadají báječně, smějí se, tančí, tleskají, takže má to dobrou atmosféru."

V moravskoostravském Trojhalí se slezskoostravský ples konal poprvé loni. Ve Slezské Ostravě totiž zatím neexistuje vhodný prostor. To se ale v budoucnu změní.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: "Ples Slezské Ostravy je tradiční akce, která se koná již řadu let. Bohužel se celé ty roky koná v exilu, nejprve v kulturním domě Michálkovice, letos již podruhé právě tady v Trojhalí na Moravské Ostravě. Slezská Ostrava totiž dosud nemá svůj kapacitní kulturní sál, kde by se ples mohl konat, což se však brzy změní, protože právě tento týden bylo předáno staveniště na nový multifunkční dům Muglinov, kde by tedy do tří let měl vzniknout právě nový kulturní sál, kam by se i slezskoostravský ples měl přesunout."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000042246/hosty-reprezentacniho-plesu-slezske-ostravy-cekala-v-trojhali-bohata-tombola-i-specialni-fotokoutek