Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd

Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

Jako každý rok proběhly na slezskoostravských základních školách zápisy do prvních tříd. Někteří rodiče požádali o odklad, ostatní děti byly na školy v úterý a ve středu 9. a 10. dubna bez problémů přijaty.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „V letošním roce se dostavilo k zápisům do našich škol celkem 171 dětí, což je zhruba o třetinu více než v loňském roce. Letošní ročník je tak silnější. Patnáct dětí požádalo o odklad povinné školní docházky. To znamená, že na našich čtyřech základních školách budeme otevírat sedm tříd.“

Budoucí prvňáčci nemuseli mít ze školy strach. Žádné zkoušení je u zápisů nečekalo a učitelů se neměli proč bát.

anketa: „My se moc těšíme do školy, Emička chtěla jít do školy, protože už jí to ve školce nebaví, tak doufáme, že bude všechno v pořádku.“
anketa: „Já jsem trošku nějaké věci zapomněla.“
Lenka Matušková, ředitelka ZŠ Bohumínská: „Nemusí umět vůbec nic, v podstatě je to takový první kontakt se školou. Nejsou rozhodně zkoušení, spíše si s nimi zábavnou formou povídají.“

Za splnění úkolů pro prvňáčky si navíc předškoláci vysloužili odměnu. Kromě toho mohly děti, které se školních akcí účastní pravidelně, dostat také poslední razítko do průkazu předškoláka. Nejvíc budoucích žáků dorazilo k zápisu na základní školu Bohumínská. Oproti loňskému roku to bylo ještě téměř o třicet více.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Městský obvod dnes zřizuje školy na ulicích Bohumínská, Škrobálkova, Chrustova a Pěší. Tyto školy jsou různě velké, tou největší je samozřejmě základní škola Bohumínská, která je takovou vlajkovou lodí mezi našimi školami. Ostatní školy mají spíše charakter menších škol a navštěvují je zpravidla děti z nejbližšího okolí.“

Vzhledem k velkému zájmu se mohli rodiče na zápis předem objednat.

Lenka Matušková, ředitelka ZŠ Bohumínská: „Rodiče se měli možnost přihlásit na určitou hodinu, což hodně z nich využilo. Přesto přišlo ještě asi 40 dětí navíc. Jsme překvapeni. No a jak to vidíte, tak vlastně procházíme takovými dvěma částmi zápisu, kdy rodiče jdou k paní učitelce s formální částí, kde se musí zapsat iniciály a veškeré papírové záležitosti.“

Prvňáčci se mohou těšit taky na nové učebny.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Ročně do našich základních škol investujeme zhruba 40-50 milionů korun. V letošním roce většina prostředků putuje na modernizace učeben, kdy po v minulosti provedených rekonstrukcích přírodovědných učeben, se v letošním roce rekonstruovaly učebny jazykové a multimediální. Mimo jiné v nich budou mít nyní žáci příležitost učit se například robotice nebo virtuální realitě.“

Městský obvod pravidelně investuje také do úprav zahrad, nebo třeba výstavby nových školních hřišť.

Nahlásit chybu


K tématu

ZŠ Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky

Základní škola Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky. Na začátku března byly na programu hojně navštěvované jarní dílničky, kde si děti mohly vytvořit spoustu jarních výrobků.

Prvňáčci na 2. ZŠ ve Frýdku-Místku se zapojí do inovativního projektu Začít spolu

4. září 2023 13:35 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Školáci se opět vrátili do lavic. Pro ty nejmenší to byl významný první školní den. Na 2. Základní škole navíc letos rozjíždějí projekt Začít spolu, který cílí hlavně na děti a jejich rozvoj. Nebo podporuje spolupráci mezi dětmi a také mezi školou a rodinou.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.


V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.


Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Jejich kapacita je dostatečná

16. května 2024 20:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Rodiče je mohli přihlásit do kterékoli školky v obvodu. Spádovou oblastí je totiž celá Poruba.

Mladí cyklisté z Ostravy se učili bezpečnému provozu a zasoutěžili si

16. května 2024 20:39 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se každoročně seznamují žáci 3. až 5. tříd základních škol z Ostravy. Vyvrcholením dopravní výuky mladých cyklistů byla soutěž, která se konala na dopravním hřišti v Hrabůvce.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

16. května 2024 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

ZŠ Bohumínská poprvé navštívili žáci z polského Těšína, školy navázaly přeshraniční spolupráci

Žáci i učitelé Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě a Szkoły Podstawowej nr 1 z polského Těšína se poprvé sešli, aby navázali přeshraniční spolupráci. Polské hosty čekalo v Ostravě tradiční přivítání chlebem se solí, ale i prohlídka školy, nebo přátelský zápas v basketbalu.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd
Vydáno 17. dubna 2024 17:30, Ostrava-Slezská Ostrava, Michal Slonina
Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

Jako každý rok proběhly na slezskoostravských základních školách zápisy do prvních tříd. Někteří rodiče požádali o odklad, ostatní děti byly na školy v úterý a ve středu 9. a 10. dubna bez problémů přijaty.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „V letošním roce se dostavilo k zápisům do našich škol celkem 171 dětí, což je zhruba o třetinu více než v loňském roce. Letošní ročník je tak silnější. Patnáct dětí požádalo o odklad povinné školní docházky. To znamená, že na našich čtyřech základních školách budeme otevírat sedm tříd.“

Budoucí prvňáčci nemuseli mít ze školy strach. Žádné zkoušení je u zápisů nečekalo a učitelů se neměli proč bát.

anketa: „My se moc těšíme do školy, Emička chtěla jít do školy, protože už jí to ve školce nebaví, tak doufáme, že bude všechno v pořádku.“
anketa: „Já jsem trošku nějaké věci zapomněla.“
Lenka Matušková, ředitelka ZŠ Bohumínská: „Nemusí umět vůbec nic, v podstatě je to takový první kontakt se školou. Nejsou rozhodně zkoušení, spíše si s nimi zábavnou formou povídají.“

Za splnění úkolů pro prvňáčky si navíc předškoláci vysloužili odměnu. Kromě toho mohly děti, které se školních akcí účastní pravidelně, dostat také poslední razítko do průkazu předškoláka. Nejvíc budoucích žáků dorazilo k zápisu na základní školu Bohumínská. Oproti loňskému roku to bylo ještě téměř o třicet více.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Městský obvod dnes zřizuje školy na ulicích Bohumínská, Škrobálkova, Chrustova a Pěší. Tyto školy jsou různě velké, tou největší je samozřejmě základní škola Bohumínská, která je takovou vlajkovou lodí mezi našimi školami. Ostatní školy mají spíše charakter menších škol a navštěvují je zpravidla děti z nejbližšího okolí.“

Vzhledem k velkému zájmu se mohli rodiče na zápis předem objednat.

Lenka Matušková, ředitelka ZŠ Bohumínská: „Rodiče se měli možnost přihlásit na určitou hodinu, což hodně z nich využilo. Přesto přišlo ještě asi 40 dětí navíc. Jsme překvapeni. No a jak to vidíte, tak vlastně procházíme takovými dvěma částmi zápisu, kdy rodiče jdou k paní učitelce s formální částí, kde se musí zapsat iniciály a veškeré papírové záležitosti.“

Prvňáčci se mohou těšit taky na nové učebny.

Richard Vereš (ANO), starosta Slezské Ostravy: „Ročně do našich základních škol investujeme zhruba 40-50 milionů korun. V letošním roce většina prostředků putuje na modernizace učeben, kdy po v minulosti provedených rekonstrukcích přírodovědných učeben, se v letošním roce rekonstruovaly učebny jazykové a multimediální. Mimo jiné v nich budou mít nyní žáci příležitost učit se například robotice nebo virtuální realitě.“

Městský obvod pravidelně investuje také do úprav zahrad, nebo třeba výstavby nových školních hřišť.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000042625/k-zapisum-do-prvnich-trid-doslo-na-slezske-171-deti-otevre-se-sedm-trid